perjantai 18. kesäkuuta 2010

Kun kutsui mua Kuusamo

..la la la la la la laa, la laa la la la la la.

Niin että. Viime lauantaina ajelin nuorisotyöntekijän ja kesäteologin kanssa kirkolle. Sieltä lähdettiin bussilla (lastina 46 rippikoululaista, 7 isosta, 2 yövalvojaa ja 4 työntekijää + tavarat) kohti Kuusamoa, Juuman leirikeskukseen. Se oli kotini viikon päivät.

Rippileiri oli mukava, vaikka minua hirvittikin niin sanottu stereo-leiri (=kaksi ryhmää samassa, vrt. yksiryhmäinen mono-leiri). Minulla ei ollut kaiken yleisen leirioleilun ja lapsosten kaitsemisen lisäkis kovin montaa työtehtävää - vain kaksi oppituntia ja yksi iltahartaus - joten en onneksi stressaantunut. :DD Ihan hyvä vaan, että oli vähän hommia, sillä a) palkkaluokkani antaa ymmärtää, että minulla ei ole ammatillista osaamista ja b) olin melekin koko leirin kipeä.

Sairastuin toisena tai kolmantena leiripäivänä. Yskitti ja kurkkua pakotti. Loppu leirin sitten kröhin ja niiskutin sekä nukuin huonosti, kun en saanut unta omalta yskimiseltäni. Siispä olin melkoisen helpottunut, kun tänään viiden maissa iltapäivällä bussi parkkeerasi lähtöpisteeseen ja taksi toi minut kesäkämppäni eteen.

Hui meinasin nyrjäyttää nilkkani, kun kömmin takaovesta sisään kaikkien lairikamojeni kanssa. Tai kyllä tuo vasen nilkka jotenkin muljahtikin, mutta ei onneksi sattunut niin, etteä en olisi pystynyt kävelemään. Väsytti kamalasti, ja odotin vain sitä, että saisi vähän aikaa nukkua ennen pyykkäämistä.

Jotenkin en sitten saanutkaan nukuttua. Vähän aikaa lojuin pedissä ja lähdin sitten Apteekkiin. (Pyykkääminen jäi, on minulla sentään jotain vaatteita vielä puhtaana esim. huomiseksi). Ostin pullollisen yskänlääkettä, joka ei ihme ja kumma ollut edes kovin pahaa. Kolmiolääkettä.

Koska jääkaappiin ei jäänyt leirille lähtiessä paljon muuta kuin valo, piti poiketa myös ruokakauppaan. Ja ehkä ihan vähän pistäydyin myös Anttilan vaatepuolella. Eh. Ja ehkä ihan pikkuisen jotakin lähti aletangoista mukaani: harmaat vakosamettiset farkkuleggingsit (hmm vai olisiko ne sitten sammarileggingsit??) ja ruskea nahkatakki. Pöksyjen hintalapussa oli alunperin numerot 29,95 ja takin alkuperäinen hinta oli kymmentä senttiä vaille satasen. Huomatkaa taas aleshoppailuni tehokkuus: Tililtäni ei poistunut Anttilaan tänään kuin 26,98 €. Harvoin sitä kai löytää aidon nahkatakin viidellätoista eurolla. :oo

Sitten vielä loppukevennys: Vaikka olo onkin melkoisen heikko, ja kuume pistää vaan itkettämään, koin silti erään hauskankin hetken tässä iltasella. Kun niistin nokkaani, niin olin kaiketi aika äänekäs. Ikkunani oli auki, ja kadun toisella puolella hääräilevä VR:n mies kääntyi katsomaan ylöspäin, että mikäs ihme töräytys tuo oli... hahahaa, sitten naureskelin ääneen ja toivoin että VR:n tyyppi olisi kuullut myös naurun. o_O

Huu, tälläista tekstiä tällaisessa olotilassa.

1 kommentti:

tAru kirjoitti...

voi että, .. voikun olisit terve taas ja mieluiten useammin <3.

ja huuu, mitä löytöjä, voi että !

welyz