keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Pitkästä aikaa ruokaa!

Olen viime viikkojen aikana noudattanut epävirallisesti vähähiilihydraattista ruokavaliota. Lähinnä sen takia, että en ole jaksanut keittää makaronia, riisiä tai perunoita. Leirillä ollessani mätin kyllä ihan onnessani perunamuusia poronkäristyksen kanssa ja riisiä kanakastikkeen kera. Kämpillä taas olen syönyt pääasiassa kasvisjuttuja ja vähän lihaa. Olen kyllä miettinyt, että voisi koittaa ihan virallisestikin siirtyä ainakin joksikin aikaa hiilihydraatittomalle dietille, mutta en ole vielä ottanut siitä tarkemmin selvää. Olisihan se terveellistä ja ainakin ruoansulatukselle hyväksi. Eikä tarvitsisi keittää riisiä, mikä on vihattavinta ruoanlaittoa ikinä. :P

Tänään pyöräytin kovan siivousurakan jälkeen nopean kesäkurpitsakebabhässäkän.

Paulan kesäsörssäys pari - kolme annosta

1 sopivan kokoinen (omani oli ~300 g) kesäkurpitsa
1 keskikokoinen sipuli
~pussillinen (300 g) kebablastuja
tomaattimurskaa (itse käytin pakasteesta jonkun lopun, n. 250 g)
pizzamaustetta, ehkä 1 rkl ?

lisäksi pari ananasrengasta/annos

Laita pannu kuumenemaan ja iske kebablastut pannulle. Kun paistumisen tirinä alkaa kuulua, heitä sekaan pilkottu kesäkurpitsa ja suikaloitu sipuli. Kääntele sopivalla lämmöllä, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.

Ripottele sekaan pitsamaustetta, sekoita. Kaada joukkoon tomaattimurska, sekoita ja anna porista jonkin aikaa. Ruoka voi ihan rauhassa muhia jälkilämmöllä. Tarjoile ananksien kanssa.

Koska kebablastut ovat verrattain mausteisia, en lisännyt sapuskaan suolaa tai edes valkosipulia, vaikka yleensä tungen sitä joka paikkaan. Kokonaan kasvissyöjän version tästä voi tehdä vaihtamalla kebabit vaikkapa herkkusieniin. Siinä tapauksessa suosittelen lisäämään esimerkiksi kasvisliemikuution, joka tuo ruokaan sopivaa suolaisuutta.

Ulkoilma näyttää ihanan houkuttelevalta, mutta toisaalta ei jaksaisi tehdä muuta kuin lojua sängyllä ja kuunnella musiikkia. Ehkä käyn illemmalla pyörähtämässä ulkona. Moikka!

2 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Nam!:)

Lisääpä itses muuten Blogilistalle, niin on helpompi seurailla. Vai ootko jo ja mä oon niin blondi, etten löydä?:D

Paola kirjoitti...

Juu oli aika nam.

Tittidii, en ollu aiemmin millään listalla, mutta otin neuvostas vaarin (tosin en oo koskaan oikein käsittäny tota sanontaa) ja käin liittymässä.