sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Jesus goes 80's

Eilen minulla oli siivoskelupäivä, eli koitin saada otetta huoneeni kaameasta kaaoksesta. Tarkoituksenani oli saada tavaroita järjesteltyä niin, että huoneessa voisi joku päivä mahtua oikeasti siivoamaan. Viiden tunnin (välilä sentään kävin tekemässä ruokaa ja syömässä sekä pesemässä neljä koneellista pyykkiä) järkkäilyn jälkeen oli havaittava edes vähän edistystä, mutta pääasiassa minusta tuntui, että vain siirtelin tavaroita erinäisistä kasoista toisiin kasoihin. Siivoskelupäivä antoi kuitenkin ideoita esimerkiksi portfolioon, ja muistin pitkään tehtävälistalla olleen t-paidan tuunauksen, joten kun kello läheni viittä, menin ihan hyvillä mielin saunaan. Sain saunoa yksistäni ja illemalla istuin alakerran kerhotilassa katsomassa Jaakko Saariluoman Unicef-ohjelmaa.

Ennen kuin menin eilen nukkumaan, ajattelin että menisin tänään aamulla kirkkoon, jos herään tarpeeksi ajoissa ilman herätyskelloa. Aurinko herätti minut ensimmäisen kerran kahdeksalta, mutta en jaksanutkaan lähteä mihinkään. Sen sijaan nukuin vielä vähän aikaa ja päätin, että aloitan t-paitaprojektini ja lähden sen jälkeen kauppaan ostamaan ruokaa. Jääkapissa ei nimittäin ollut valon lisäksi juuri muuta.

Mutta. T-paita. Minulla on ollut pitkään kirpparilta ostettu Jeesus-paita, joka on ihan kiva. Se on mielestäni kuitenkin kaivannut jotakin uudistusta, ja olen usein miettinyt, että lisäisin kuvaan joitakin siveltimenvetoja kultaisella kangasvärillä. Tänään sitten vihdoinkin sain aikaiseksi maalailua. Lopputulos tosin oli vähän toisenlainen kuin "muutama siveltimenveto".


Kuva ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta siitä silti näkee, että innostuin käyttämään muitakin värejä, ja maalailemaan ihan olan takaa. Aloitin maalaamisen kirkastamalla Jessen silmiä, ja sen jälkeen aloin tehdä sinistä rinkulaa kuvan ympärille. Eikä todellakaan ole harmainta aavistustakaan siitä, minkä ihmeen takia päädyin maalaamaan kasari-tyylisen luomuksen!!!! Ainakin halusin paitaan 3:16 -numerot, mutta en tiedä, mistä kahdeksankymmentäluvun muotokieli tuli mukaan. Loppujen lopuksi olen silti tyytyväinen uuteen paitaani. Paidan jälkeen maalailin vielä lahjapaperia kaverin synttärilahjatumppuja varten.

PTR soitti perjantaina ja kysyi minua teelle. Lupasin palata asiaan sunnuntaina, ja tänään ajattelin tee/kahvittelukyläilyn sopivan ohjelmaan kauppareissun jälkeen. Otin kuivuneen Jesse-paidan mukaani, sillä aikomukseni oli hyväksikäyttää PTRn silitysrautaa. Minulla ei sellaista ole, enkä jaksanut lämmittää uunia yhden paidan takia. Onneksi siis on olemassa silitysraudallisia kavereita. Ihana vaaleanpunainen silitysrauta kiinnitti Jessen uuden ilmeen ja meillä oli mukavamukava juttutuokio. Emme olleet nähneet pitkään aikaan, joten puhuttavaa riitti. Juttelimme kaikesta tärkeästä, oltiin kiireettömästi. Opinnäytetyöjuttelujen ja PTRn Thaimaa-kuvien katselemisen jälkeen päätimme lähteä kirkkoon, sillä siellä olisi iltamessu kuudelta. Koska olin liikkeellä huonoissa vaatteissa, piti tehdä ekskursio PTRn vaatekaappiin.^^
PTRn kaapista päälleni päätyivät farkkuhame ja raidallinen paita. Hame on mukava, ja malliltaan sopiva. Toisin kuin useimmat hameet, se saa takamukseni näyttämään kivalta. :P Hameeseen ihastuin, mutta paitaan rakastuin. Pidän yleensäkin raitapaidoista, sekä paidoista, joiden kaula-aukoissa on jokin juttu. Tässä paidassa vihreät raidat muodostuvat tekstistä (object object object object) ja kaula-aukossa on pitkä nappilista. Myös niskassa on muutama nappi (meinasin olla vähän sekaisin, että kuinka päin paita pitääkään pukea) ja paita on muutenkin malliltaan hyvännäköinen. Etenkin hihat ovat varsin ihanat! Toivokaamme siis, että jos PTR huomaa tämän paidan joskus kadonneen hänen vaatevalikoimastaan, hän ei tule etsimään sitä ainakaan minun kätköistäni... ;)

Messu oli mukava. Kirkossa ei ollut paljon ihmisiä, minä olin kirkkokansasta varmaankin nuorin. Sai hiljentyä rauhassa. Sytytin lähetyskynttilän. Laulettiin virsi 228. A-sävelmällä.

Kun messu loppui, minulla oli SUDEN NÄLKÄ. Kämpille päästyäni oli pakko vetäistä naamariin pala dallaspitkoa, ennen kuin pystyi ryhtymään ruuanlaittoon. Tein tonnikalapastaa, joka koostui makaronista ja tonnikalasta (omaperäistä, eikö?), sipulista, paprikasta (paprikan pilkkominen on inhottavaa, etenkin jos on niin nälkä että kädet tärisevät), ruokakermasta, sitruunamehusta, mustapippurista ja tillistä. Lopputulos oli ihan ok, vaikka se ei vetänytkään vertoja sille gourmet-ruoalle, jota tein Jyväskylässä. Kämppis tuli kotiin vähän sen jälkeen kun olin syönyt. Sain tuliaisia leiriltä ja kuulin jänniä juttuja.

Aika mukava päivä.

Ei kommentteja: